Gravkrans med granbar, kongler og røde bær

Slik lager du din egen gravkrans

Det er mange som velger å pynte graven, kanskje spesielt til jul, med en krans. Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage din egen, dekorative gravkrans

Publisert: 10.12.2021 klokken 14:49

Sist endret: 17.3.2023 klokken 06:55

Det er mange som velger å pynte graven, kanskje spesielt til jul, med en krans. Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage din egen, dekorative gravkrans!

En krans er vanlig dekorasjon å pynte graven med, og den holder seg fin

lenge. Det er ingen fasit på hvordan kransen skal eller bør se ut, men mange velger å bruke materialer de finner ute i hagen eller skogen. Dette kan være alt fra kongler, granbar, mose og bær. Blomster er også mye brukt. Om du lager en julekrans er det populært å pynte med stjerner, røde sløyfer eller røde bær.

Lær hvordan du lager din egen gravkrans!

Dette trenger du:

En bar krans - Her kan du velge mellom en ren halmkrans eller mosekrans.

gravkrans uten pynt

  • Hemptråd
  • Saks
  • Lim

verktøy du trenger for å lage gravkrans

  • Granbar
  • Kongler
  • Annen selvvalgt pynt

Tips! Skjær en appelsin i skiver og tørk dem i ovnen for nydelige, tørkede appelsinskiver som kan brukes på kransen.

pynt til gravkrans

Slik lager du din egen gravkrans:

Kjøper du en halmkrans uten mose, må du først dekke denne med mose og binde den fast med hamptråd. Du kan også velge å kun bruke granbar på hele kransen. Vi valgte en mosedekket krans i dette eksempelet.

Les også: Gravstell – Alt du trenger å vite


Det neste du må gjøre er å binde granbaret på kransen. Plasser hemptråden mellom kvistene og gjerne langt nede der småkvistene møter hovedgreinen, da synes tråden mindre.

binde granbar til gravkransen
gravkrans med granbar

Lim på konglene. Ved å sentrere konglene i midten av kransen hvor de to grankvistene møtes, skaper du en god balanse i kransen og skjuler eventuelle synlige tråder.

gravkrans med kongler

Lim på resten av din selvvalgte dekor. I vår gravkrans valgte vi å sette røde bær ut fra sidene på konglene, og tørkede appelsinskiver i midten.

ferdig håndlaget gravkrans

Nå er kransen din ferdig!

ferdig gravkrans

"Med noen enkle grep kan du gjøre gravkransen mer miljøvennlig. Ved å bruke hemptråd fremfor ståltråd blir kransen nedbrytbar og bedre for miljøet. Det finnes også flere forskjellige miljøvennlige typer lim. Let etter svanemerket eller be om hjelp når du skal handle."

Les også: Tips til blomster på graven

Ønsker du hjelp til gravstell?

Memodo ønsker å gi etterlatte sinnsro, og vår visjon er at alle som ønsker det skal få hjelp med å ivareta et gravsted. Vi har lang erfaring med gravstell, og teamet vårt består av et nasjonalt nettverk av profesjonelle ivaretakere som jobber for å levere en verdig tjeneste.

Trenger du hjelp til beplantning og stell av grav? Les mer om våre tjenester!

Kontakt oss